KOOP HUIS WONING IN SPANJE

BARCELONA HOUSES ®

ADVIES VAN ONZE JURIDISCH ADVISEUR

Op dit moment heeft een koper behoorlijke keuze in Spanje - Catalonia. En.... men wenst op de beste manier te investeren in vastgoed, huizen, appartementen, land. Maar waarop dient men te letten, zodat een koop goed verloopt? De juridisch adviseur van de Barcelona makelaar in Spanje, heeft over het kopen, verkopen van huis, appartement, woning, villa, of grond, een mening die hier vrijblijvend als volgt wordt weergegeven.


WETGEVING IN SPANJE- CATALONIA "In Spanje, Costa Brava, Costa Dorada, Barcelona, is wet- en regelgeving openbaar. Een ieder kan dergelijke informatie inzien en controleren, voordat een huis of appartement wordt verkocht of gekocht.

Toch zijn er vaak vragen waarop een koper of verkoper van huis, grond of appartement niet duidelijk antwoord kan krijgen.


EXPERT IN VASTGOED INSCHAKELEN

De beste manier om een huis te kopen.

De beste wijze om een huis te kopen en er daarbij voor te zorgen dat u juridisch zo weinig mogelijk problematiek tegen komt, is wellicht het inschakelen van een expert, een specialist in onroerende zaken in Spanje. De expert, makelaar, is aangesloten bij een makelaarsorganisatie die volgens de wet tot stand is gekomen. De Spaanse overheid controleert en regelt de makelaarsorganisatie en het lidmaatschap ervan.


Barcelona-Houses, makelaar in Spanje, Barcelona, is geregistreerd (vanaf 2012) bij de overheid en bij de makelaarsorganisatie als: Asociado nr.1977 de Asociacion Professional d´experts Immobiliaris de Catalunya (AICAT)

U kunt bij deze makelaardij zelf ook vertaalde documenten inzien en bespreken en er een uitleg bij krijgen, zodat u goed op de hoogte bent bij de gesprekken met verkoper of koper, advocaat en notaris.

Daarbij komen onder meer de Nota Simple, Certificacion Catastral en de Escritura Publica ter sprake.

Barcelona-Houses, makelaar in Spanje, let erop dat het bij koop, verkoop van appartement, huis of grond juridisch normaal verloopt.


BIJKOMENDE KOSTEN VOOR DE KOPER

De 'kosten koper' naast aanschafprijs van het object zijn vooraf niet precies vast te stellen.

Als de koper alles alleen zou doen dan dient hij /zij als vuistregel rekening te houden met ongeveer 11-12 procent bovenop de koopprijs. Daarin is dan inbegrepen: notariskosten, overdrachtsbelasting, inschrijving in het eigendomsregister.


  • Ingeval u Barcelona Houses inschakelt en een bemiddelingsopdracht ondertekent dan rekenen we u bemiddelingskosten bij aankoop. Dit laatste is inclusief: bezoek aan koopobjecten, aankoopprijsonderhandelingen, opstellen van een koopcontract, een juridische controle voordat uw documenten bij de notaris worden behandeld. Op uw verzoek introduceert de makelaar u bij een aan ons bekende advocaat, fiscaal adviseur, administratiekantoor of bank.

  • Een koper kan additionele kosten maken op eigen verzoek ingeval expertise wordt gezocht op taxatie, juridisch, immigratie, zakelijk, administratie, ondernemings of fiscaal gebied. Dit laatste gaat dan buiten de eigenlijke koop om.

  • Zie ook bijvoorbeeld informatie over juridische documenten in Spanje, Barcelona

Nieuwbouw

Als vuistregel geldt dat een nieuwbouwwoning in Spanje met BTW is belast, inclusief zwembad en garage .

Een zwembad of garage apart later bijbouwen is met een relatief hoger percentage BTW belast.

Wanneer u los bouwgrond koopt van een ontwikkelaar, is er BTW gerekend. De cijfers kunnen verschillen, afhankelijk van tijd en plaats en dienen daarom ter plaatse nauwkeurig te worden vastgelegd.


Bijkomende regeling, NIE-nummer

U dient een NIE-nummer (Numero de Identificacion Extranjero) aan te vragen. Dit Spaans registratienummer is nodig voor de registratie van uw huis en ook bij het afsluiten van bijvoorbeeld een verzekeringspolis, een hypotheek, of de registratie van een Spaanse auto.

Een gelegaliseerde fotokopie van uw paspoort is veelal voldoende voor de aanvraag. Wij kunnen dit voor de koper bij de aankoop, tegen een vergoeding, begeleiden.


Belastingen in Spanje

Wanneer u langer dan een half jaar in Spanje verblijft, kunt u "residencia" aanvragen en belastingplichtig worden in Spanje.

Ingeval dat voor u niet van toepassing is en u niet resident bent, beschrijven we hierna enkele aspecten van de belastingen waarmee u te maken krijgt.

Informatie over belastingen

Informatie kan onder meer worden verkregen bij de overheid, bij bijvoorbeeld de Agencia Tributaria (Spaans)

Dit is de formele website van de Spaanse belastingdienst. Hier kunnen vele antwoorden gevonden worden, veelal in het Spaans.

Een aantal gegevens voor niet-residenten zijn ook in het Engels, bijvoorbeeld bij non-resident income tax en er zijn verder bijvoorbeeld gegevens over handelsbelastingen.

Hier vindt u ook belastingformulieren en instructies (Modelos y formularios) en de data waarop belasting gegevens dienen te zijn ingeleverd (Calendario de contribuyente).

De overheids-website heeft ook een lijst met landen met belastingverdragen, ter voorkoming van dubbele belasting. Zie hierbij dan ook de:

List of countries that have tax treaties with Spain.

De belastingdienst in Nederland heeft een site met belastingverdragen, zie belastingverdrag tussen Spanje en Nederland

In het kort vermelden wij vrijblijvend, voor Spanje, voor niet residenten, enkele punten:

Inkomstenbelasting

Over een bepaald percentage van de kadastrale waarde, dient belasting te worden betaald.

Wanneer de woning wordt verhuurd, is men veelal belasting verschuldigd over de huurinkomsten.

Over deze verhuurperiode behoeft dan geen inkomstenbelasting betaald te betalen.

Barcelona Houses adviseert om, met betrekking tot belastingen, uw positie te bespreken met een (locale) belastingadviseur of met de locale belastingdienst in Spanje.


Gemeentebelasting

De gemeente slaat u aan voor het aantal vierkante meter grond dat u bezit en het aantal vierkante meter bebouwing. Mogelijk betaalt u ook voor bijvoorbeeld straatreiniging en enige andere zaken.


FINANCIERING

Voor bankzaken zijn een aantal gerenommeerde banken te noemen. Wij stellen u, indien u dit wenst, graag voor aan experts op het gebied van financiën.

Ingeval u naar zaken als een hypotheek kijkt, is het wellicht mogelijk dat u daarbij een deel van de aankoopwaarde kunt financieren. Daarbij is het van belang om vastgoed te laten taxeren. De taxatie wordt dan gedaan door taxatiebedrijven.

Algemene bank- informatie vindt u bijvoorbeeld ook op de site www.sabadellatlantico.com.


Juridische zaken en documenten in onze praktijk.

Deze worden apart op een van onze andere webpaginas besproken. Dit vanwege de wat meer vakgerichte, specifieke complexiteit ervan.'

Aldus de juridisch adviseur van Barcelona Houses.


MEEST POPULAIRE LOCATIES IN BARCELONA, SPANJE, COSTA BRAVA ,COSTA DORADA

Waarom kiest men bij het kopen van zijn huis of villa voor het wat koelere, groene Spanje?

Wel het zijn wellicht de liefhebbers van de wat mildere zomer- en winter temperaturen; het zonlicht, de beschaving en de cultuur. De natuur is zeer afwisselend, men kan zowel aan zee, aan het strand, in de natuurgebieden en in de prachtige bergen zijn tijd doorbrengen. Verder is het een gunstig zakengebied met optimale leefcondities in deze mooie landstreek.


Welkom in Barcelona, Spanje, Costa Brava, Costa Dorada. Hierbij zijn een aantal van de meer populaire oorden vermeld met betrekking tot het kopen van huis, villa of flat.

Alella property/ Arenys De Mar villas-property/ Badalona property/ Barcelona (City) property-flats/Berga property-flats/ Cabrera De Mar property/Castellar property/ Castelldefels property/Cubelles property El Bruc property/ El Masnou property/ Fonollosa property/ Gava property/ L'Ametlla Del Valles property Mataro property/ Olivella property/ Palafolls property/ Pineda De Mar property/ Premia De Dalt property Sant Andreu De Llavaneres property/ Sant Cugat Del Valles property/ Sant Esteve Sesrovires property/ Sant Pere De Ribes property/ Sant Vicenc De Montalt property/ Sitges villas-property Teia property/ Tordera property/ Vallromanes property/ Vilafranca Del Penedes property/ Vilanova I La Geltru property/en tenslotte - Lloret de Mar property/ Tossa de Mar aan de Costa Brava en tenslotte Tarragona/ Salou aan de Costa Dorada

CONTACT BARCELONA HOUSES ®

Van der Poel (BBA), makelaar in Spanje

CONTACT
WEBSITE:
www.barcelona-houses.com

EMAIL: info@barcelona-houses.com

VASTE TEL+34-932.204.590 MOBIELE TEL+34-647.289.094

WANNEER U BELANGSTELLING HEEFT VOOR BARCELONA MAKELAARS ONDERWERPEN IN SPANJE KIES DAN:
Nederlandse makelaar in Spanje, Barcelona, Costa Brava, voor het beste bij de koop van huis, casa, appartementen, houses, home, fincas, villas, flats, vastgoed

WEBSITE: www.barcelona-houses.com

E-MAIL: info@barcelona-houses.com

VASTE TEL+34-932.204.590 MOBIELE TEL+34-647.289.094