Ondernemen in Barcelona-Spanje-Costa Brava

BARCELONA HOUSES ®

INVESTEREN, AANKOOP VERKOOP

Mocht u als ondernemer speciale vragen hebben in verband met investeringen, of aankoop van vastgoed/onroerende zaken, property, ook op ruimere schaal, dan is de makelaar graag bereid om met u van gedachten te wisselen over de mogelijkheden, in dit deel van Spanje.

Bij de koop- of verkoop van onroerende zaken in Spanje is bijvoorbeeld het gebied vanaf Barcelona tot en met rond Madrid en de regio tot de Franse grens van belang, aangezien een belangrijk deel van de economische activiteiten in Spanje zich hier ontwikkelen en afspelen. Daarbij speelt de onroerende zaken markt veelal een belangrijke rol.

JURIDISCHE OPINIE

De juridisch adviseur van ons kantoor in Spanje, noteert enkele informatiebronnen voor ondernemers als volgt.

INFORMATIE VOOR ONDERNEMERS IN SPANJE

'Voor een Nederlander in Spanje zijn zakelijke en politieke gegevens van Spanje waaronder een handelsgids voor Spanje en gegevens over economie te vinden in The world factbook. Dit feitenboek is zeer bruikbaar voor een Nederlandse ondernemer of een koper van onroerende zaken in Spanje. Bovendien heeft de US Commercial Service, handelsdienst in de Verenigde Staten, een aantal belangrijke gegevens over bijvoorbeeld marketing, recht, demografie, research, besproken en verzameld.

De import export en industrie gegevens zijn onder meer te vinden in een site hierover:
De stijl van zaken doen in Spanje is afhankelijk van sector en de landstreek. Een zakenman nodigt graag zijn gast uit voor lunch of diner. Het is belangrijk de Spaanse taal te beheersen of een tolk uit te nodigen omdat Engels niet zo veel wordt gesproken (zie hierover EvoFenedex)

Bij export, ICC documenten of marketing in Spanje kan een tolk vertaler worden ingezet voor vertaling van benodigde documenten. Dit laatste is ook belangrijk bij de koop- of verkoop van onroerende zaken in Spanje.

Voor informatie over zaken in Spanje kan de ondernemer terecht bij het Spaanse handelsregister. U vindt ook informatie via het Central Mercantile Registry in Madrid. Bij koop- en verkoop van onroerende zaken in Spanje worden geregistreerde gegevens door ons makelaarskantoor opgevraagd en gecontroleerd.

De Nederlandse Ambassade onder anderen, geeft informatie over verenigingen voor bedrijfsleven in Spanje. Hierbij is bijvoorbeeld de Fundación Hispano Neerlandesa de Fomento Empresarial (FHN) van belang, die onder meer is gericht op ondernemers in Spanje zelf. De Kring Nederlands Bedrijfsleven in Barcelona geeft aandacht aan netwerken, net zoals de Business Club Costa Blanca, de Nederlandse Zakenkring Valencia en het Ondernemersnetwerk voor Nederlandstalige vrouwen.

GOEDE BASIS VOOR ZAKEN DOEN

In een land als Spanje waar de zon, zee en natuur naast de deur liggen is het goed zakendoen met bijna niet aflatende goede basisvoorwaarden voor wonen, koop en verkoop, huur van huis, appartement, grond.

Wonen, werken, ondernemen of gepensioneerd zijn en het bezit van huis, appartement of grond in Spanje, aan de Costa Brava, Costa, bij Barcelona is voor vele Nederlanders een droom die is waar geworden.'

Aldus de juridisch adviseur van Barcelona Houses, makelaar in Spanje.

Contact. Van der Poel (BBA)

Een Nederlandse ondernemer in Spanje dient echter in ieder geval ook zelf zijn Spaanse informatie aan te vullen en te laten onderzoeken. Dit geldt met name bij de koop- verkoop van huis, huizen, appartement, grond, bedrijfspand in Spanje, Barcelona en aan de costas.

Gegevens over wetten in Spanje worden ook getoond op bijvoorbeeld de Library of Congres website, in de Verenigde Staten. De informatie is een eerste stap die gezet kan worden op juridisch gebied in Spanje. Dit geldt ook bij koop of verkoop van onroerende zaken in Spanje. Ook hier geldt dat informatie dient te worden ingewonnen over de praktijktoepassing van het Spaans onroerende zaken-recht.

Enkele andere relevante websites voor de Nederlandse ondernemer worden hier gegeven.

Basis gegevens van ICEX in Spanje over handel en ondernemen en de toepassing daarvan bij onroerende zaken, dienen op hun waarde, ter plaatse te worden getest. Feiten over statistiek, van INE een instituut gerelateerd aan de Spaanse overheid, zijn bruikbaar voor onder meer onroerende zaken-marketing en research.

Diensten, industrie, de agrarische sector en visserij zijn van belang in Spanje. Bij diensten gaat het om bijvoorbeeld kleinhandel, makelaardij, toeristenindustry, advocaten, vertaalbureau’s en banken.

Barcelona Houses Makelaar- Fincas- Property- Huizen-Homes-Land

Nederlandse makelaar in Spanje, Barcelona, Costa Brava, voor het beste bij de koop van huis, casa, appartementen, houses, home, fincas, villas, flats, vastgoed

WANNEER U INTERESSE HEEFT IN VASTGOED VAN BARCELONA MAKELAARS IN SPANJE

WEBSITE: www.barcelona-houses.com
E-MAIL: info@barcelona-houses.com

VASTE TEL+34-932.204.590 MOBIELE TEL+34-647.289.094